У ТКГ наказ російського лідера Володимира Путіна назвали черговим етапом гібридної війни РФ.

Рішення Кремля спростити поставки товарів із так званих "республік" Донбасу є частиною "великого плану" РФ зі дестабілізації ситуації в НАТО, Євросоюзі та Україні. Про це у понеділок, 15 листопада, заявив речник української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович у коментарі Новостям Донбасса.

"Росія перевіряє реакцію і нашу, і Заходу на покрокове просування до їхньої мети, до їхнього великого плану. Великий план, я думаю, полягає в тому, щоб максимально дестабілізувати гібридними способами ситуацію в самому НАТО та ЄС, точка входу - Польща-Прибалтика, й одночасно атакувати Україну. Там уже гібридно-військовий варіант, вони дивитимуться за реакцією готовності нашої та Заходу до відбиття загрози", - поділився думкою Арестович.

Спікер назвав відповідний наказ російського лідера Володимира Путіна демаршем, який є одним із етапів гібридної війни РФ на непідконтрольних Києву територіях Донбасу - після запровадження рубля та роздачі російських паспортів.

"Ця дія, яка прямо порушує мінські та нормандські угоди, де прописано, що сторони утримуються від кроків економічних і політичних, які сприяють подальшому розриву окупованих територій з Україною", - наголосив він.

Діям Москви буде дано оцінку і на внутрішньодержавному, і на міжнародному рівнях, резюмував Арестович.