Вадима Шишимаріна звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством

У Києві розпочався перший судовий процес над російським військовослужбовцем, якого звинувачують у вбивстві мирного жителя України. Про це стало відомо у п'ятницю, 13 травня.

Зокрема, Солом'янський районний суд Києва розпочав слухання у справі росіянина Вадима Шишимаріна з міста Усть-Ілімськ Іркутської області РФ.

Під час попереднього засідання прокурор запропонував вести процес у відкритому режимі. Суддя взяв коротку паузу і після наради у судовій кімнаті погодився та призначив засідання 18 травня. Вадима Шишимаріна вивели із зали суду.

Як відомо, командира відділення в/ч 32010 4-ї танкової Кантемирівської дивізії Московської області Вадима Шишимаріна підозрюють у вбивстві жителя села Чупахівка Сумської області. 28 лютого 21-річний сержант Шишимарін убив чоловіка, який віз узбіччям велосипед. Перед цим ЗСУ розгромили колону, у складі якої був підсудний.

Шишимаріна звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством (ч.2 ст.438 КК). За ці дії йому загрожує від 10 до 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення.