В Україні сподіваються, що українські пілоти бодай до кінця літа відправляться за кордон, аби розпочати навчання на винищувачах F-16. Про це повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу у вівторок, передає кореспондент УНН.

«Вчора ЗМІ охопила ейфорія, уже всі починають відправляти їх… Того, чого немає, власне. Ми сподіваємося, що все ж таки декілька тижнів, як сказав Салліван, бодай до кінця літа, щоб виїхали і якомога швидше приїхали. Це буде та група пілотів, яка буде перенавчатися саме на F-16», - розповів Ігнат.

Він зазначив, що інші групи - молоді пілоти - будуть проходити базові підготовки, наземну підготовку, потім із переходом вже в практичні польоти на легкомоторних, реактивних літаках, а також винищувачах.

«Це все буде відбуватися, можливо, у різних країнах, тому що потужностей для такого швидкого навчання великої кількості людей в одній країні немає. Тому маємо розуміти, що авіаційна коаліція не даремно створена, хтось допомагає літаками, хтось навчанням пілотів, хтось інженерів готує військових, хтось офіцерів, які будуть управляти із землі цими літаками тощо», - сказав Ігнат.

16 липня Ігнат повідомляв, що українські пілоти ще не відправилися за кордон аби приступити до навчання на винищувачах F-16.

17 липня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США дозволять європейським країнам тренувати українських пілотів на винищувачах F-16

Коаліцію з навчання українських пілотів на F-16 уже створено. До неї увійдуть 11 країн.