Сервіс державних послуг онлайн "Дія" повернув послугу щодо зміни місця проживання, повідомив у середу віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише УНН.

"Змінюйте місце проживання в кілька кліків - повернули у "Дію" та вдосконалили одну з найпопулярніших послуг. Тепер, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів. Робите лічені кліки в "Дії" - і статус у реєстрі змінюється автоматично, а ви економите свій час та нервові клітини", - написав Федоров у Telegram.

Зі слів урядовця, послугою можуть користуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку. "Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Щоб змінити місце проживання дитини, маєте бути повнолітнім та отримати дозвіл другого з батьків", - розповів він.

"Також разом з Міноборони працюємо над відновленням послуги для чоловіків призовного віку. Чекайте на оновлення", - додав Федоров.