Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори зі своєю ганійською колегою Ширлі Айоркор Ботчвей. Зокрема, сторони домовились про відкриття українського посольства у Гані.

 

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

 

"У рамках реалізації Африканської стратегії, яка була розроблена в МЗС за дорученням президента Володимира Зеленського, Україна розширює свою присутність в Африці. Ми досягли домовленості з ганійською стороною: найближчим часом плануємо відкрити українське посольство в Гані. Початок дипломатичної присутності в Аккре дасть поштовх розвитку політичних контактів, торгівлі, інвестицій, культурних обмінів та взаємодії у сфері освіти", - заявив Кулеба за підсумками переговорів.

За даними відомства, Кулеба обговорив з Ботчвою активізацію співпраці у сферах безпеки, кібербезпеки, цифрової трансформації та сільського господарства.

При цьому сторони підписали меморандум, згідно з яким ганійських дипломатів готуватимуть на базі Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України. Також було порушено питання безпечного навчання студентів із Гани в українських вишах.