Справа не в прізвищах, стверджують в партії і додають, що справа в підході, який вводить новий закон про олігархів.

Глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко нарахував у Верховній Раді трьох-чотирьох народних депутатів, яких можуть визнати олігархами в разі прийняття відповідного закону. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна в понеділок, 14 червня.

"Важко сказати напевно. У парламенті - людини три-чотири. Але тут же справа не в прізвищах, справа в підході, який цей закон вводить", - сказав Корнієнко.

Він визнав, що в проект закону можуть бути внесені правки під час розгляду в Раді.

"Критерії в ньому нібито виписані вузько. Але там є речі, про які можуть бути дискусії: починаючи з сум, які можна змінювати в різні боки, і закінчуючи якимись глибинними речами, наприклад, присутність в політиці", - додав він.

Депутат зазначив, що не згоден зі словами спікера Дмитра Разумкова, який заявив про можливий конфлікт інтересів у законопроекті про олігархів.

"РНБО - колегіальний орган, в ньому багато людей, він не приймає рішення одноосібно. І це єдиний орган, який, так би мовити, комплексно управляє питаннями безпеки і оборони в країні. Питання олігархів вже теж з часом стало для України питанням національної безпеки. Тому, на мою думку, логічно, що цим органом має бути РНБО. Радбез не приймає рішення щодо подальшого декларування зустрічей з олігархом. Тобто в чому тут конфлікт інтересів? У тому, що одного разу РНБО приймає рішення, вносити цю людину до реєстру чи ні? Тоді, якщо раптом у кого є конфлікт інтересів, він про це просто заявить і відмовиться від голосування", - стверджує Корнієнко.

Нарешті, чиновник заявив, що сподівається на ухвалення законопроекту в першому читанні наступного пленарного тижні (28 червня - 2 липня), а в цілому - не пізніше осені.