Четверо з них – олігархи, ще двоє – представники топ-менеджменту Газпрому. Їхні смерті досі оповиті таємницею.

Цього року за загадкових обставин загинули шість олігархів, пов'язаних із Кремлем. Четверо з них працювали на державну енергетичну компанію Газпром, яка фінансувала війну в Україні. Про це 30 квітня повідомило британське видання Daily Mail.

Підозріла хвиля вбивств почалася 30 січня, коли співробітника Газпрому Льва Шульмана було знайдено повішеним у його будинку під Санкт-Петербургом. У цьому ж ЖК також жив загиблий заступник директора Газпрому Олександр Тюлаков. Його знайшли повішеним менш як через місяць після смерті Шульмана у тому ж житловому комплексі.

Мільярдера Сергія Протосеню знайшли повішеним у саду іспанського будинку відпочинку із дружиною та донькою, зарубаними сокирою. Його син Федір пізніше сказав MailOnline, що батько не міг убити власну сім'ю.

Віце-президент Газпромбанку Владислав Аваєв знайдений мертвим із дружиною та донькою в їхній московській квартирі. У російських повідомленнях йдеться про те, що керівник газової служби застрелив свою сім'ю, перш ніж направити пістолет на себе. Повідомляється, що він годинами катував свою дружину. Але колишній колега Аваєва Ігор Волобуєв сказав, що в самогубство "важко повірити", і заявив, що воно було інсценоване.

 

Медичний магнат Василь Мельников загинув внаслідок ймовірного вбивства-самовбивства дружини і дітей. Вважається, що 43-річний мільярдер убив свою 41-річну дружину і двох дітей у віці 10 і 14 років, перш ніж накласти на себе руки.

 

Останнім був Михайло Уотфорд, народжений в Україні газовий магнат, який незадовго до загибелі зізнався друзям, що боїться путінського розстрільного списку, "у якому сам перебуває вже 2 роки". Його знайшли повішеним у його маєтку в Сурреї вартістю 18 млн фунтів.