Спікер пропонує змінити орган, який повинен приймати рішення про включення або виключення тих чи інших осіб зі списку олігархів.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков має намір внести поправки до законопроекту №5599 про олігархів до другого читання. Про це він сказав в ході брифінгу, повідомляють Українські новини в п'ятницю, 2 липня.

За словами спікера, редагування будуть щодо зміни органу для визначення олігархів замість Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

"Поправки буду подавати (в законопроект про олігархів - ред.). Сподіваюся, вони будуть підтримані. (Буду подавати правки - ред.) щодо зміни органу, який повинен приймати рішення про включення або виключення тих чи інших осіб з так званого реєстру олігархів", - сказав спікер.

При цьому зараз законопроектом передбачено, що органом, що відносить осіб до списку олігархів, є Рада національної безпеки і оборони.

Крім цього, Разумков зазначив, що вважає неможливим застосування спецпроцедури до законопроекту про олігархів. За його словами, положення про застосування спецпроцедури приймалися виключно під законопроект про банки, і це було обумовлено з усіма фракціями.