Слідство відновило останні години життя нардепа і допитало офіціантів ресторану, де він випивав.

Поліція виявила в особистих речах загиблого нардепа Антона Полякова готівку в розмірі 10 000 гривень та 800 доларів США. Також були знайдені два зразки катетера з речовиною бурого кольору. Експерти встановлюють, що це за речовина. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі Україна 24.

За його даними, Поляков три години випивав у ресторані, а потім сів у машину чоловіка. Як виявилося, покійний парламентарій сам запропонував зустрітися "громадянину Д".

"За нашою інформацією, покійний подзвонив "громадянину Д", з яким перебував у дружніх стосунках, запропонувавши зустрітися. Вони зустрілися в ресторані. Вони разом провели там приблизно три години. Вони разом вживали алкогольні напої. У нас є відеозаписи з ресторану, які чітко підтверджують цей факт", - сказав Євген Єнін.

За словами заступника міністра, коли Поляков виходив з ресторану, візуально він виглядав абсолютно здоровим.

"Близько двох годин їздили по Києву. Громадянин Д викликав таксі, яке спочатку їздило за їхньою основною машиною. Потім, ймовірно, вони закінчили свою розмову і пан Поляков пересів в іншу машину - машину таксиста", - уточнив Єнін.

Він також розповів, що питання про те, як метадон виявився в організмі Полякова, на даний момент опрацьовується слідством, однак він не міг потрапити в організм Полякова через їжу або напої, які він вживав у ресторані.

Єнін заявив, що слідчі допитали співробітників ресторану, які обслуговували Полякова в той вечір, і вони розповіли, що не виявили нічого підозрілого.

"Справа в тому, що метадон, як правило, вводиться або ін'єкційно, або вживається у вигляді таблеток. Допитана нами офіціантка й інші співробітники ресторану не виявили нічого підозрілого під час вечері", - сказав Єнін.

Зараз слідство вивчає, чи мав покійний наркотичну залежність.