У деокупованому Лимані Донецької області на місці масового поховання ексгумували перші 20 тіл. 

Розкопки тривають на двох локаціях: в одній поховано приблизно 180 цивільних, інша є братською могилою військових ЗСУ. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram-канал Національної поліції України.

"Нами було виявлене масове поховання цивільних осіб, які були поховані окупаційними військами рф. Зараз тривають на місці слідчі дії, оглядаються тіла, після чого будуть направлені на судово-медичний розтин для подальшого встановлення причин смерті. На даній ділянці, де ми зараз перебуваємо, приблизно 180 цивільних осіб, також неподалік є масове поховання з нашими військовими. За попередньою інформацією,  від 20 і більше осіб" – повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

На місці працюють відповідні спеціалісти – слідчі, криміналісти, судмедексперти, прокурори.

Про поховання правоохоронці дізнаються від місцевих жителів, які перебували під окупацією. Цивільних поховано в одиночних могилах, військових – у траншеї завдовжки 40 метрів, розповів Клименко.

За словами свідка, за наказом російських загарбників він поховав приблизно 20 українських захисників. Серед загиблих також є родина з двома маленькими дітьми.