Сертифікат з негативним результатом без фактичного проведення відповідного дослідження шахрайка продавала за тисячу гривень.

У Кривому Розі поліцейські викрили місцеву жительку, яка продавала підроблені довідки про відсутність коронавіруса. Про це повідомляє відділ комунікації Поліції Дніпропетровської області.

"У березні в поліцію надходили звернення від громадян про те, що невідомі використовують бланки відомих медичних лабораторій і надають підроблені довідки", - ідеться в повідомленні.

Під час перевірки отриманої інформації правоохоронці з'ясували, що до поширення готових довідок причетна 41-річна мешканка Кривого Рогу

Вона розклеювала по місту оголошення про надання довідок про відсутність у людини коронавірусу, виготовляла їх і продавала. При цьому відповідне медичне дослідження не проводилося.

 

Таким чином можна було отримати сертифікати для виїзду громадян за кордон, а також довідки, які могли бути використані за місцем вимоги.

Правоохоронці під час обшуку вилучили три довідки про проходження тестів з відбитками печатки лабораторій, більше 50 тисяч гривень, чорнові записи, мобільні телефони і банківську картку.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за статтею Шахрайство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.