Голова військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що у кожному районі Кривого Рогу створено робочі групи, до складу яких входять представники силових структур. Вони контролюватимуть виконання правил режиму економії електроенергії, передає УНН.

"У кожному районі Кривого Рогу створено робочі групи, до їх складу входять представники силових структур. Вони жорстко контролюватимуть виконання правил режиму суворої економії електроенергії", - зазначив він.

Вілкул додав, що з 17.00 вулиці міста патрулюють зведені мобільні бригади за участю співробітників поліції.

"Порушників правил відразу повністю відключатимуть від енергопостачання. Наголошую – винятків не буде ні для кого. Наразі ці робочі групи працюють і можу сказати - відключено вже 17 об'єктів бізнесу. Від себе можу додати, що ставлення до власників цих об'єктів та їх керівників буде відповідним", - наголосив голова військової адміністрації.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомляв, що добровільне скорочення споживання електроенергії на 20% критично допомогло б енергосистемі України, яка постраждала внаслідок ворожих ударів. Якщо добровільно не заощаджуватимуть достатньо, віялові відключення неминучі.

Так, внаслідок ворожих ударів майже 40% загальної інфраструктури України зазнали серйозних пошкоджень.