Фізична готовність системи, яка забезпечить старт опалювального сезону, становить майже 90%, зазначили в уряді.

В уряді України прогнозують, що тарифи на гарячу воду і опалення протягом опалювального сезону 2021/2022 рости не будуть. Про це в середу, 15 вересня, заявив на брифінгу міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, пише Гордон.

Чиновник зазначив, що фізична готовність системи, яка забезпечить старт опалювального сезону, становить майже 90% і в цьому плані "все йде за графіком".

"Інший напрямок в питанні підготовки до опалювального сезону стосується укладання довгострокових договорів між підприємствами теплокомуненерго і "Нафтогазом". "Нафтогаз" зробив дуже цікаву з точки зору ціни пропозицію для підприємств ТКЕ - 7420 грн за 1 тис. м³ газу", - сказав Чернишов.

Він нагадав про стрибок цін на газ на світових ринках, але запевнив, що уряд "не залишає це питання без уваги і підтримає населення". За його словами, ціна, яку запропонував "Нафтогаз", забезпечить стабільність тарифів в цьому сезоні.

"Ми очікуємо, що тарифи на опалення і гарячу воду в опалювальному сезоні не повинні підвищуватися", - резюмував Чернишов.