Лише минулого тижня в області від коронавірусу померли 180 осіб. Місцеві жителі скаржаться на проблеми з похованням померлих.

У Харкові черга в крематорій становить від 10 днів до двох тижнів. Про це повідомляє Newsroom у понеділок, 1 листопада.

Лише минулого тижня в Харківській області від викликаних коронавірусом ускладнень померли 180 осіб.

"Ми працюємо постійно. Останнім часом роботи стало набагато більше. На мій погляд, це через пандемію. Усі інші питання ставте керівництву", - сказав журналістам "одягнений у спецівку КП Ритуал" чоловік.

У свою чергу, директор Харківського крематорію Валерій Моїсеєв поговорити з журналістами відмовився та викликав охорону.

Видання пише про подружжя Валентину і Миколу, які майже одночасно втратили двох близьких родичів - 14 жовтня в чоловіка померла мати, а через три дні - бабуся його дружини.

"Оскільки ми обоє з чоловіком хворіли на COVID-19 і не змогли самі займатися необхідними справами, довелося звернутися до послуг ритуальної служби. Маму чоловіка ми поховали на цвинтарі наступного дня після смерті. А мою бабусю, яка померла 17 жовтня, вирішили кремувати. У приватній ритуальній службі нам сказали, що зараз крематорій дуже завантажений. 10 днів тіло було в морзі, і 27-го підійшла черга на кремацію. Приїхавши сюди, ми зрозуміли, чому така тяганина, як бачите, катафалки приїжджають постійно. За машину і кремацію ми заплатили 10 тисяч гривень. Скільки нам говорили, стільки ми і платили. Пропонували зробити все швидше в Києві, але там все набагато дорожче", - сказала Валентина.

"Зараз усе завалено тілами - морги, крематорії. Машин і людей катастрофічно не вистачає. Замовити труну, покривало й автомобіль для подальшої кремації в Харкові коштуватиме 8 тисяч гривень. Але зараз дуже велика черга. Доведеться чекати від 10 днів до двох тижнів. Якщо людина померла в лікарні, її на деякий час помістять у морг, це півбіди, але якщо трагедія сталася вдома, то доведеться отримати довідку від терапевта і помістити тіло на зберігання в лікарню. Мало того, що там немає місць, це ще втричі дорожче, ніж послуга поховання. Багато хто приймає рішення кремувати прах у столиці. Така послуга обійдеться в 12 тисяч гривень. Але знову ж таки немає гарантії, що все вдасться зробити швидко", - заявив співробітник приватної ритуальної служби.