Екс-главу КСУ звинувачують у підбурюванні до несанкціонованого втручання у роботу автоматизованої системи "Клієнт Казначейства - Казначейство".

Колишнього голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького оголосили у розшук за ще одним кримінальним провадженням. Відповідне рішення ухвалив Голосіївський районний суд Києва. Про це у вівторок, 23 серпня, повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що екс-чиновнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це рішення дозволить правоохоронним органам України клопотати перед судом про екстрадицію обвинуваченого до України.

"Колишнього Голову КС України звинувачують у підбурюванні до несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи "Клієнт Казначейства - Казначейство" та допомозі такому втручанню з боку головного бухгалтера КСУ (чч. 4, 5 ст. 27, ч. 2 ст. 361 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

5 листопада 2021 року працівники ДБР при процесуальному керівництві Офісу Генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт у цій справі.