На початку війни російські окупанти захопили Бучу, де мешкає Євген Синельников. Його історія потрапила в Музей Голосу мирних.

Український ведучий шоу Орел та решка Євген Синельников розповів, як пережив перші дні російського вторгнення у Бучі під Києвом. Своєю історією він поділився із Музеєм Голосу мирних.

У перші дні війни він зібрав у своєму будинку в Бучі всю сім'ю: чотирнадцять чоловік, переважно жінки та діти. При цьому зв'язок із навколишнім світом швидко зник. Будинок його батьків був повністю зруйнований.

"Було відчуття безвиході. Ти розумієш, що не можеш вийти і поїхати звідси, бо з усіх боків стріляють, чути вибухи. І ти знаєш, що вони до тебе прийдуть", - згадує телеведучий.

І окупанти справді прийшли до його будинку. Сказали: "Не хвилюйтеся, ми прийшли із миром". Обшукали житло, переписали імена та впізнали ведучого шоу Орел та решка. Розпитували про зйомки, а потім попросили автограф, який Синельников дав під дулом автомата.

"Два тижні з постійними вибухами. У будинку вже шибок не було, дах пошкоджений, двері заблоковані. Ти звикаєш до того, що кожен день може бути останнім. Найжахливіше було чути літаки, бо ти не розумієш, що буде", - розповідає телеведучий.

Незважаючи на небезпеку, він із сім'єю вирішив виїхати з Бучі. Євген згадує, що дорогою бачили зруйновані будинки, трупи на землі. Постійне почуття страху, що зараз станеться щось страшне.

Але біля Києва вони побачили українських військових, і від щастя та полегшення діти почали плакати.

Телеведучий повернувся до Бучі після деокупації та відремонтував свій будинок.

Синельников впевнений, що українці переможуть у війні, оскільки наш народ від росіян відрізняє гідність, честь та почуття волі, згуртованість та взаємодопомога.