Спроби опонентів антиолігархічного закону маніпулювати Венеціанською комісією не будуть забуті, попередив Михайло Подоляк.

Розмова між главою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо та президентом Володимиром Зеленським показала, що гра олігархічних структур і опонентів судової реформи повністю провалилася. Про це в суботу, 25 вересня, сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі для Корреспондент.net.

"У них (опонентів - ред.) не вийде використовувати Венеціанську комісію у своїй цинічній грі проти антиолігархічного закону. І не вийде безкарно затягувати проведення судової реформи", - заявив Подоляк.

За його словами, в європейських структурах є розуміння реальних мотивів кожного з тих суб'єктів, які протидіють трансформації України.

"Вони можуть використовувати різну риторику, можуть діяти на різних рівнях, в тому числі і в Верховній Раді, але їх недобросовісні мотиви чітко видно і для України і для європейських структур", - зазначив радник глави ОП.

Подоляк попередив, що спроби опонентів антиолігархічного закону маніпулювати Венеціанською комісією не будуть забуті. Як і спроби деяких представників судової системи затягнути судову реформу.

"У будь-якому випадку, і ліквідація олігархічної системи і судова реформа і інші елементи ініційованої президентом Зеленським трансформації України будуть реалізовані, як це і заплановано", - резюмував він.