Усі голови фракцій, окрім Слуги народу, підписалися за відкликання Третьякової з посади голови комітету.

У Верховній Раді вимагають зняти нардепа від Слуги народу Галину Третьякову з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту ветеранів після її скандального коментаря про смерть нардепа Антона Полякова. Про це повідомила нардеп від Євросолідарності Ірина Геращенко.

"Якась повна моральна деградація. Голова комітету соціальної політики Галина Третьякова написала у партійному чаті слуг слова радості щодо смерті колеги, мовляв, "одним ворогом менше". А потім ще сказала, що це свобода слова", - нагадала вона.

"Керівники парламентських фракцій подають спільну заяву в регламентний комітет з вимогою усунути Третьякову від 5 сесійних засідань і відправити її у відставку з посади голови комітету соцполітики", - додала Геращенко.

Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія підтвердив таку ініціативу.

Співголова групи За майбутнє Тарас Батенко повідомив, що всі голови фракцій, окрім Слуги народу, підписалися за відкликання Третьякової з посади голови комітету.

Як повідомив глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко, фракція обговорить скандальну поведінку Третьякової.

"Можна дискутувати щодо того, було це морально з боку Галини чи аморально. Кожен відповідно до своєї системи цінностей визначить. Стосовно політичної відповідальності, думаю, що кожен політик повинен її нести. Зараз будемо обговорювати всередині, яку саме відповідальність може політично понести Галина у зв'язку з цією ситуацією", - сказав він.