Російські окупанти обстрілюють з артилерії погоджений маршрут місії МАГАТЕ із Запоріжжя до Запорізької АЕС, передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, пише УНН.

"Росіяни ведуть артобстріл заздалегідь погодженого маршруту слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки", - повідомив Старух у Telegram.

Голова ОВА наголосив, що Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС.

"Вимагаємо від рф припинити провокації і надати безперешкодний доступ МАГАТЕ до українського ядерного об'єкту", - підкреслив посадовець.

31 серпня з Києва на ЗАЕС вирушила місія МАГАТЕ і прибула до Запоріжжя на шляху до захопленої російськими окупантами Запорізької АЕС. Вона має працювати на станції до 3 вересня.

Від МАГАТЕ очікують чіткого викладу фактів порушення всіх протоколів ядерної безпеки росією на Запорізькій АЕС, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Висновки і рекомендації за результатами роботи місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС будуть імплементовані при повернені станції під повний контроль України, наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.