Росії буде потрібно більш як 92 тисячі військових, якщо вона збирається вторгнутися в Україну, заявив Олексій Данілов.

На кордоні з Росією 92 тисячі військовослужбовців, однак їй буде потрібно набагато більше, якщо вона збирається вторгнутися в Україну. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Reuters у четвер, 16 грудня.

"Було деяке (збільшення чисельності військ, – ред.), але не настільки критично, щоб ми могли сказати: ось воно, це (вторгнення, – ред.) відбудеться зараз", – сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що Росії потрібно не менш  як 500-600 тисяч солдатів на кордоні, "щоб тримати ситуацію під контролем у разі наступу".

У той же час, Данілов зазначив, що Росія може збільшити чисельність військ дуже швидко і будь-якої миті, однак їй потрібно більше доби, щоб підвести достатню кількість військ до кордону для початку вторгнення.

Своєю чергою, Київ, як і раніше, стурбований нарощуванням військової присутності РФ і що ситуація не зазнала великих змін після відеодзвінка 7 грудня, в якому президент США Джо Байден попереджав президента Росії Володимира Путіна про наслідки вторгнення в Україну.