Оскільки на рівні Ради виправити вже прийнятий законопроект неможливо, тому є велика ймовірність, що президент накладе на нього вето.

Президент Володимир Зеленський може ветувати законопроект 3711-Д про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів через колізію. Про це повідомляє Українська правдаз посиланням на главу Верховної Ради Дмитра Разумкова.

"Там, дійсно, є проблема, коли була проголосована 453 правка, яка збільшувала вплив міжнародних експертів на прийняття рішення. Після цього була проголосована 409 правка", - зазначив Разумков.

За його словами, в законі присутня колізія, коли зовсім по-різному можна трактувати ці норми, або збільшення ролі експертів, або зменшення.

Оскільки на рівні Ради виправити вже прийнятий законопроект неможливо, тому є велика ймовірність, що президент накладе не його вето через це технічне питання, і тоді законопроект буде повернутий до парламенту.

"Якщо це відбудеться, то наступного пленарного тижня ми зможемо його розглянути і усунути протиріччя", - підсумував Разумков.