Бюро економічної безпеки має об'єднати всі підрозділи боротьби з економічними підрозділами всіх правоохоронних органів.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у п'ятницю, 12 лютого, підписав законопроект про створення Бюро економічної безпеки, повідомляє прес-служба парламенту.

Бюро створюється як центральний орган виконавчої влади, який займатиметься правопорушеннями, які посягають на функціонування економіки держави.

Передбачається, що бюро об'єднає в собі всі підрозділи з боротьби з економічними підрозділами всіх правоохоронних органів, і більше уваги приділятиме аналітичній роботі, що дозволить знизити тиск на бізнес і поліпшити інвестклімат в Україні.

Директора бюро призначатиме Кабмін за поданням прем'єр-міністра за пропозицією конкурсної комісії. Максимальна кількість працівників відомства - не більш як 4 тисячі осіб.

"Крім того, 9 лютого Голова Парламенту підписав Закон (проект №4090), який встановлює терміни ліквідації податкової міліції у зв'язку зі створенням Бюро економічної безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Податкова міліція повинна бути ліквідована з дня прийняття урядом рішення про початок діяльності Бюро та не пізніше шести місяців з дня набрання чинності законом про БЕБ.

Законопроект переданий на підпис президенту.