Скасування безвізового режиму з Білоруссю може спровокувати останню на дзеркальні дії, вважає Ігор Кизим.

Припинення безвізового режиму для громадян Білорусі "може вдарити по самих українцях", а також викличе "багато запитань". Про це заявив посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв'ю балтійському порталу новин Delfi, оприлюдненому в четвер, 13 жовтня.

Таким чином, він прокоментував відповідну петицію, яка набрала необхідну кількість голосів.

За його словами, запровадження візового режиму для білорусів нібито є несвоєчасним у поточній ситуації. Він вважає, що Білорусь може вдатися до дзеркальних дій, і це ускладнило б становище українців, які виїжджають із окупації транзитом через Білорусь – до України або ЄС.

Кизим запевняє, що "маршрут через Білорусь - найшвидший". Він також стверджує, що "білоруські чиновники відносно лояльно ставляться до українців". Тоді як скасування безвізу з боку України нібито може ускладнити взаємини двох сторін.

Дипломат вважає, що запровадження візового режиму збільшить навантаження на дипломатичні служби та "викличе безліч запитань", у тому числі й гуманітарного характеру.

За словами українського посла, скасування безвізу з РФ виправдано, проте він наразі не бачить необхідності йти на такий крок відносно Білорусі.