Вихід українських захисників з території металургійного комбінату “Азовсталь” був погоджений з вищим військово-політичним керівництвом України.

Про це на брифінгу розповів керівник штабу полку "Азов" Богдан Кротевич з позивним “Тавр”, передає УНН.

"Операція нашого виходу (з "Азовсталі" – ред.) була узгоджена з керівництвом держави. Це була важка операція. Нам було важко ухвалити рішення, але на той момент у нас було 600 поранених, а 300 з них просто гнили. Вони повільно гинули. Офіцерський склад одностайно вирішив йти в полон, аби надати термінову медичну допомогу бійцям, які були в госпіталі. У нас не було ліків, не було достатньо обладнання. Тому таке рішення було ухвалене", – розповів Кротевич.

За словами Кротевича, командир полку Денис Прокопенко мав зв'язок з президентом Володимиром Зеленським, Головнокомандуваем Валерієм Залужним, очільником ГУР Кирилом Будановим. Втім, як наголосив Кротевич, керівництво країни надало "азовцям" право вибору.

У березні президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю опозиційним журналістам розповів, що дав дозвіл захисникам Маріуполя покинути місто через надто важку ситуацію і повноцінну блокаду міста. Але вони відмовилися і вирішили до останнього захищати людей, які залишилися.