Лідери G7 пообіцяли довгострокову підтримку Україні, проте їхні колеги з Великої двадцятки не готові приєднуватись до ізоляції Росії, пише агентство.

Половина країн Великої двадцятки не підтримують санкції США та Європи проти Росії, а також виступає проти ізоляції Москви. Про це 5 серпня повідомило агентство Bloomberg.

Зазначається, що на частку G20 припадає близько 85% світового економічного виробництва. При цьому лише половина найбільших національних економік світу з групи приєдналася до міжнародних заходів, накладених на Росію через її вторгнення в Україну.

"Це незручна реальність, з якою стикається держсекретар Ентоні Блінкен під час свого тривалого турне Південно-Східною Азією та Африкою: більша частина світу не готова наслідувати зусилля США та Європи з ізоляції президента Росії Володимира Путіна", - йдеться у статті.

Як пише Bloomberg, ситуація, що склалася, ускладнює ініціативу G7 з обмеження цін на російську нафту, а також "заохочує Путіна і його головного прихильника, голови Китаю Сі Цзіньпіна, у реалізації їх глобальних планів".

Так, витрати Китаю на російську нафту різко зросли з початку війни в Україні - у червні Пекін витратив на закупівлю енергоресурсів РФ на 72% більше, ніж роком раніше.

Крім того, Китай перебуває в стані суперництва зі США, що загострилося цього тижня через візит спікера Палати представників Ненсі Пелосі до Тайбея.

Також "заклики приборкати Кремль" ігнорують, зокрема, в Індії, Бразилії, Південній Африці та Туреччині.