Російські війська почали проводити заходи, які свідчать про можливу підготовку в обороні міста, зазначив Іван Федоров.

Російські загарбники готуються до оборони у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області. Про це повідомив законний мер міста Іван Федоров на брифінгу у середу, 13 липня.

"Псевдокерівник департаменту охорони здоров'я, якого призначили рашисти в Мелітополі, зібрав нараду і сказав усім колаборантам і всім псевдокерівникам закладів охорони здоров'я підготувати продукти харчування, воду і заклеїти вікна. Для мене це чіткий сигнал про те, що рашоли готуються до бойових дій безпосередньо у Мелітополі", – повідомив чиновник.

За його словами, також ускладнилася ситуація з виїздом людей із тимчасово захоплених територій. У бік Запоріжжя раніше виїжджало практично 300-400 автомобілів на добу, із самого Мелітополя – 100-150 автомобілів. Проте у вівторок, 12 липня, із міста Мелітополя змогли виїхати близько 30 автомобілів.

"Вони хочуть прикриватися цивільними людьми під час бойових дій і зараз вони максимально збирають їх на пункт пропуску у місті Василівка, щоб прикритися для перекидання чергових військових угруповань на територію лінії фронту", – підсумував мер.