Депутати зберуться відразу на два позачергових засідання, одне з них - з ініціативи Зеленського, пояснив нардеп.

Верховна Рада проведе відразу два позачергових засідання 30 березня. Про це заявила заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук, повідомляє Інтерфакс-Україна в середу, 24 березня.

"Позачергових засідань буде два, і відбудуться вони 30 березня, у вівторок. Одне із засідань ініціюватиме Президент", - сказала Кравчук.

Вона додала, що порядок денний цих засідань буде насиченим, більшість законопроектів запропонує до розгляду Президент.

"Переважно це законопроекти економічного блоку. По-перше, це законопроект Президента про виплату 8 тис. грн для підприємців, які зараз на карантині і не працюють у червоних зонах. Також мова йде про пакет законопроектів, які стосуються амністії капіталів, які Президент подав до Верховної Ради кілька тижнів тому", - пояснила Кравчук.

Також Рада має намір "розблокувати велику приватизацію". Законопроекти були на порядку денному минулого пленарного тижня відразу після питань про земельну реформу.

"І є низка законопроектів, які невеликі, але теж важливі. Один з них - про "пакунок малюка", який повинен розблокувати тендери на Prozorro, щоб можна було наступну партію "пакунків" закупити. Частина законопроектів стосується правоохоронної діяльності і відповідальності за порушення правил пожежної безпеки. Також буде розглядатися один з урядових законопроектів - 4540: він стосується адмінвідповідальності за порушення самоізоляції і маскового режиму", - говорить депутат.

Нарешті, Верховна Рада має намір розглянути проект постанови Про засудження подій, що сталися 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України, а також звіт силовиків щодо події.

"Цю частину ініціюватимуть народні депутати, і завтра (25 березня. - Ред.) будемо починати збирати підписи", - підсумувала Кравчук.