У ЗМІ з'явилася інформація, що ціни на газ для теплокомуненерго підвищать утричі. У НАК це заперечують.

Компанія Нафтогаз Трейдинг встановила нові ціни на газ для підприємств теплокомуненерго з 1 червня. При цьому нові тарифи не називаються.

Напередодні у ЗМІ з'явилася інформація, що Нафтогаз Трейдинг у рамках трирічних договорів планує підвищити ціни на газ для ТКЕ більш ніж утричі - до 29,392 тис. гривень за тисячу кубометрів (з ПДВ, з урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнта, що застосовується при замовленні потужності на добу уперед).

"Інформація, яка була поширена у низці засобів масової інформації щодо того, що в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі", є маніпулятивною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 10 травня Кабмін схвалив проект закону, який, серед іншого, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на газ та тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

"Законопроект, який прийняв уряд, передбачає, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використана для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими та поточними тарифами, зокрема для ТКЕ", - сказано в повідомленні.

У компанії кажуть, що цей механізм також дасть можливість теплокомуненерго розраховуватись за новими цінами на газ із Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість.