Затримані – голова фракції Довіра у Полтавській облраді і його брат, депутат Миргородської райради.

На Полтавщині правоохоронці затримали двох депутатів, які вимагали у місцевої мешканки майже 40 тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"За даними слідства, двоє депутатів, погрожуючи фізичним насильством, вимагали й отримали у мешканки Полтавщини понад 39 тисяч доларів США. Вона нібито купила крадене зерно у працівників товариства, яке належить одному з депутатів", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваних затримали. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру й обрання запобіжних заходів.

У фігурантів вдома і на території товариства були обшуки. Слідчі дії та процесуальні дії тривають.

Затриманими виявилися голова фракції Довіра у Полтавській обласній раді і його брат – депутат Миргородської районної ради. Про це у Facebook повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Один із братів володіє Великобагачанським комбікормовим заводом. За даними слідства, депутати вимагали з погрозами застосування сили у громадянки України передати їм 39 тисяч доларів США, як розрахунок, м'яко кажучи, за сумнівні боргові зобов'язання", - написала Венедіктова у соцмережі.

Згідно з інформацією на сайті Полтавської облради, головою фракції Довіра є Олег Діденко. А у Миргородській райраді працює його брат Ігор.