Більш щільне мінування пов'язане і з тривалістю перебування там ворога, і з тим, що вони більше використовують цей спосіб як стримування наших військ.

Нещодавно звільнені території виявилися замінованими вдвічі щільніше, ніж деокуповані частини Київщини чи Чернігівщини. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Якщо раніше ми могли говорити про розмінування на Луганщині, Донеччині, то, на жаль, поки що ми змушені говорити про це фактично на більшій частині території нашої держави. Справді, заміновано фактично все. Якщо ми порівнюємо з Київщиною чи Чернігівщиною, то мінування вдвічі щільніше. Це, звичайно, пов'язано і з тривалістю перебування там ворога, і з тим, що вони більше використовують цей спосіб як стримування наших військ", - сказав глава МВС.

Розмінування проводять зараз дві служби - ДСНС та поліція. В останні місяці працівники ДСНС виявили понад 250 тисяч вибухонебезпечних предметів, співробітники поліції – ще 130 тисяч.

Монастирський повідомив, що українським піротехнікам допомагають західні спеціалісти.

За словами Монастирського, коли фахівці з гуманітарного розмінування бачать обсяги необхідних робіт, вони кажуть, що це триватиме десятки років, але зазначає, що робота наших фахівців є набагато ефективнішою.