Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар провів переговори зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим та міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим. Сторони обговорили стан справ з відвантаженням українського зерна.

Про це інформує УНН, посилаючись на сайт міністерства оборони Туреччини.

"Дуже важливо продовжувати зернову ініціативу, яка зробила значний внесок у вирішення глобальної продовольчої кризи, безпечно відправивши приблизно 10 мільйонів тонн зерна тим, хто його потребує. Усі проблеми можна вирішити шляхом співпраці та діалогу", - заявив Акар після переговорів.

Він зауважив, що чорноморський зерновий коридор є набагато швидшим і зручнішим для транспортування зерна, ніж сухопутний. За словами міністра, відвантаження зерна  є "суто людською діяльністю" і має бути відокремлено від конфліктних умов.

Акар повідомив, що Туреччина продовжить робити свій внесок у забезпечення миру в регіоні та забезпечення гуманітарної допомоги на всіх рівнях.

29 жовтня в росії заявили про вихід із "зернової угоди". Також 29 жовтня в росії заявили, що готові повністю замінити українське зерно на світовому ринку.

Однак, 31 жовтня в межах "зернової ініціативи" з українських портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли 12 суден.