Комунальні служби разом із військовими будують оборонні споруди як на околицях міста, так і всередині, заявив Олександр Сенкевич.

Влада Миколаєва готується до повномасштабного нападу російських військ або облоги. Про це мер міста Олександр Сенкевич розповів в інтерв'ю виданню Українська правда.

За його словами, Росія через Крим перекидає зброю та ресурси, накопичуючи їх у Херсонській області. Наразі супротивник перебуває у маленькому секторі між Херсонською та Миколаївською областями на лінії Станіслав-Олександрівка.

"Ми очікуємо нападу або облоги Миколаєва. Вже сьогодні ми готуємо разом із нашими військовими оборонні споруди. Як на околицях міста, так і всередині. Наші комунальні служби зараз виконують роль будбату - будують, заливають, бетонують", - уточнив Сенкевич.

Також він наголосив, що у Миколаєві зберігається катастрофічна ситуація з водою - центральне водопостачання досі відсутнє.

"Проблема в тому, що труба, що постачає воду з Херсонської області до Миколаєва, була вражена ракетою. І ми, на жаль, не можемо її відновити, доки тривають бойові дії... Ми звернулися до Асоціації міст України, і там ми отримуємо невелику кількість бочок. Також водовози нам надіслали Кропивницький, Одеса", - зазначив мер.

Крім того, очікуються бурильні машини з командами, що бурять свердловини на всіх соціально значущих об'єктах.