Лідер збірної України Руслан Малиновський прислухався до критики громадськості і перейшов на рідну мову під час спілкування з журналістами.

На це звернув увагу політичний оглядач Олександр Аронець, виклавши у себе в Facebook фрагмент спілкування Руслана.

"Крига скресла. Малиновський дає інтерв'ю на українській мові. Як говорив класик Подерев'янський," не вірю в силу слова я, а вірю в силу п *** юлея ". Як бачимо, вони все добре знають рідну мову, але обставини в спорті так склалися, що до сих пір складно знайти гурток, де б тренування проводили української. Ось і виходить, що типові футбольні фрази в них вже на підсвідомості зафіксовані російською ", - написав Аронець.

На відео видно, як Малиновський легко і невимушено розмовляє українською мовою. Лише в кінці Руслан забув як буде по українськи "досвід".

"У нас булу теорія невелика, на Якій Андрій Миколайович сказавши, что непотрібно десь літаті и казати Собі, что ми Вже досяглі чогось", - сказав Малиновський.

Те, як футболіст "Аталанти" чудово володіє українською, зачарувало користувачів інтернету. У коментарях користувачі дякують Руслана за "солов'їну" і захоплюються Малиновським.

 

Стилістика і орфографія оригіналу збережені: "Гарно розмовляє укрмовою. Молодець", "Молодець, ясноокий українцю", "Гарна українська ... все буде чьотко".