З Енергодару окупанти не випускають навіть пенсіонерів, котрі вже давно не працюють на Запорізькій АЕС.

З тимчасово окупованих територій Запорізької області не випускають спеціалістів, які працюють на Запорізькій АЕС. Більше того, росіяни не дають покинути регіон пенсіонерам, які раніше працювали на атомній станції. Про це у неділю, 16 жовтня, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону.
 
"Окупанти через пункт пропуску у Василівці Запорізької області не дають виїхати з тимчасово окупованих територій на територію, підконтрольну Україні, вузькопрофільним фахівцям, зокрема тим, хто працював чи працює на Запорізькій атомній електростанції", - сказав він.
 
Також він розповів про нові труднощі, з якими стикаються мешканці тимчасово окупованих територій Запорізької області при виїзді на підконтрольну Україні територію через пункт пропуску у Василівці.
 
"Щодо Василівки. Перше, весь тиждень стояло понад чотири тисячі наших мешканців у черзі, їх майже не випускали. З четверга почали випускати тих, хто зареєструвався і отримав перепустку в комендатурі. Так, жителі приїжджають до Василівки, там їм кажуть, що потрібно або зареєструватися онлайн або в боті в телеграм, або заповнити величезну анкету, або заплатити 300 доларів, дають безліч опцій, але всі вони не працюють і люди не зможуть виїхати. і не всі, але можуть виїхати. Тому виїзд утруднений, окупанти випускають максимум 20-50 людей через Василівку, але раніше це було понад 1000 наших мешканців", - наголосив Федоров.