Російський президент хоче знищити Україну і відтворити радянську імперію, вважає Данілов.

Президент Росії Володимир Путін хоче знищити Україну як державу, вважає глава РНБО Олексій Данілов. Про те, що планує Путін, на думку Данілова, пише УП.

"Почнімо від самого початку. Який план у Путіна? Він досить простий, ми про це публічно говоримо – це знищення нас як держави", – каже Данілов.

Мінські угоди, які були підписані, як вважає глава РНБО, під дулом автомата, не можуть бути застосовані саме у тому вигляді, в якому вони є.

"Який план сьогодні у Путіна? Внутрішня дестабілізація в нашій країні. Якщо тільки відбудеться внутрішня дестабілізація, потім він матиме можливість скористатися цією дестабілізацією для того, щоб зробити свою чорну справу. Крапка. Якщо не буде внутрішньої дестабілізації, буде набагато складніше виконувати ці завдання, які вони поставили перед собою", – стверджує Данілов.

Також він вважає, що Путін має план з реконструкції радянської імперії, яка є неможливою без України.

"Що ми бачимо на сьогоднішній день? Те, що стосується політичної дестабілізації саме за рахунок сил, афілійованих з Російською Федерацією після закриття телеканалів, після певних наших превентивних процедур, – зробити їм це складно", – каже глава РНБО.

Водночас в РФ залишається енергетичний напрям, вважає Данілов.

"Те, що відбувається з енергетикою в світі, це не тільки в нашій країні. Це досить багатогранна така проблема. Чому? Тому що тут і COVID, тут і Китай, тут і Тайвань, тут і Індія, тут дуже багато процесів", – вважає він.