Чоловіка перевірили на поліграфі та "встановили ймовірну причетність його до колабораційної діяльності".

Державне бюро розслідувань підозрює у колаборації із ворогом керівника фракції партії ОПЗЖ Маріупольської міської ради. Він затриманий в Одесі, повідомляється на сайті відомства у четвер, 14 квітня.

"Співробітники ДБР викрили керівника фракції партії ОПЗЖ Маріупольської міської ради, який здійснював антиукраїнську інформаційну кампанію на підтримку країни-агресора. За оперативною інформацією, він є колишнім чоловіком "екс-генерального прокурора" Криму Наталії Поклонської, однієї з головних постатей під час анексії Криму", - йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що цей "політик" пройшов "тернистий" шлях від людини Януковича, Медведчука, Королевської до керівника Маріупольської фракції ОПЗЖ.

"Він став рупором Кремля на сході - виступав за відновлення економічних зв'язків із Росією. Сьогодні стосовно нього у суді розглядається справа щодо зазіхання на територіальну цілісність України", - додали в бюро.

Ім'я затриманого не повідомляється, але за даними Української правди, це Володимир Клименко.

ДБР зазначає, що напередодні воєнного вторгнення РФ затриманий на своїй сторінці у Facebook написав заклик до повалення української влади. Зараз на сторінці Володимира Клименка можна знайти пост від 22 лютого про те, що "влада, яка провалила відновлення миру в Україні та реінтеграцію Донбасу, має піти".

Фото: скріншот 

 

Працівники бюро знайшли члена ОПЗЖ на орендованій квартирі в Одесі, де він перебував після того, як поїхав з Маріуполя. Чоловіка перевірили на поліграфі та "встановили ймовірну причетність його до колабораційної діяльності". Наразі депутата передано до СБУ.

Раніше ДБР відкрило справу про колабораціонізм помічників нардепів від ОПЗЖ. Наразі встановлюється місцеперебування фігурантів та їхніх спільників, банківських рахунків, рухомого та нерухомого майна для накладення арешту на користь державного бюджету.