Вони використовуватимуться для розмінування підходів до портів. Вони здатні діяти на глибині до 100 м, допомагаючи виявляти місцезнаходження мін за допомогою сенсорів.

Велика Британія передасть Україні підводні безпілотники для розмінування підходів до портів у Чорному морі для забезпечення вивезення зерна із країни. Про це йдеться у поширеній у суботу, 27 серпня, заяві Міноборони Сполученого Королівства.

Зазначається, що всього буде поставлено шість безпілотних підводних апаратів: з них три будуть взяті із запасів британських ЗС, а решту будуть додатково закуплені Лондоном у оборонних компаній. Подібні апарати здатні діяти на глибині до 100 м, допомагаючи виявляти місцезнаходження мін за допомогою сенсорів.

Крім того, Велика Британія найближчими місяцями навчатиме військовослужбовців ВМС України поводженню з цими засобами в рамках тритижневого курсу спільно з Шостим флотом ВМС США.

"Це важливе обладнання, і навчання допоможе Україні убезпечити свої води, полегшити вивіз зерна до інших країн, а також дозволить нам підтримати ЗСУ у захисті берегової лінії та її портів", - заявив британський міністр оборони Бен Воллес.

У Міноборони королівства уточнили, що перша група українських військовослужбовців уже розпочала навчання.