На заводі "Південмаш" розповіли про героїчний вчинок Віри Лебединець, яка загинула вчора під час розстрілу.

Як повідомив ЮМЗ, вночі 27 січня на КПП заводоуправління несла службу контролер відомчої воєнізованої охорони Віра Лебединець. Цього року жінці мало виповнитися 36 років. З них понад п'ятнадцять вона віддала роботі на "Південмаші". Удома після роботи на неї чекала 11-річна донька, яка тепер залишилася без мами.

- На світанку до вестибюлю заводоуправління з території підприємства увірвався п'яний від уже пролитої крові своїх убитих і поранених товаришів по службі майже двометровий озброєний автоматом солдат. Йому хотілося на волю, у місто, яке тільки збиралося прокидатися, – кажуть у прес-службі заводу.

Наодинці із солдатом з автоматом залишилася неозброєна Віра Сергіївна. Вона мужньо протистояла нападнику. Він погрожував їй, тягав за волосся, але вона жінка і не відчинила йому двері, не віддала ключі. Тоді він розстріляв її.

Але через пост Віри Лебединець солдаті у місто так і не вибрався. Як ми вже писали, Артемій сам розповів, що намагався розстріляти замок та відчинити двері, але нічого не вийшло.