Шість ударів було завдано по позиціях протиповітряної оборони противника, зазначили у Генштабі.

Минулої доби авіація, ракетні війська та артилерія ЗСУ завдали ударів по 29 районах зосередження ворога, було вражено 17 наземних і повітряних цілей, серед яких ракета Іскандер-К і два засоби ППО противника. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у неділю, 30 жовтня.

Так, авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогові 32 удари. З них 23 – по районах зосередження озброєння та військової техніки, три – по взводних опорних пунктах, а також шість – по позиціях протиповітряної оборони противника. Воїни української ППО збили ракету Іскандер-К та два ворожі БПЛА Орлан-10.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили шість районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, два засоби протиповітряної оборони та дев'ять інших важливих військових об'єктів противника.

ЗСУ відбили атаку російських окупантів у районі 10 населених пунктів Донецької області. Ворог не припиняв ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

"За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів: Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам'янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка Донецької області", – йдеться у зведенні.

Зазначається, що противник продовжує обстріл підрозділів сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

При цьому за минулу добу окупанти завдали п'яти ракетних та 23 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів із РСЗВ.

"Від цієї злочинної діяльності постраждали райони понад 45 населених пунктів. Серед них – Слов'янськ та Сіверськ Донецької області, Запоріжжя та Новоолександрівка Херсонської області", – зазначили у Генштабі.

Зокрема, ворог здійснював обстріл:

  •     на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Рожковичі, Будки, Мезенівка, Фотовиж та Миропілля Сумської області;
  •     на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Тернова, Вовчанськ, Ветеринарне, Вільхуватка, Гатище, Григорівка, Кам'янка, Фиголівка, Дворічна, Стариця, Огірцеве, Стрілеча та Чугунівка;
  •     на Куп'янському та Лиманському напрямах – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Кислівка, Крохмальне, Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Берестове, Невське, Ольгівка, Терни, Торське та Ямполівка;
  •     на Бахмутському напрямку – з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Званівка, Сіверськ, Зеленопілля, Соледар, Одрадівка, Опитне, Нью-Йорк, Васюківка, Серебрянка та Яковлівка;
  •     на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Невельське, Веселе, Водяне, Мар'їнка, Новомихайлівка, Первомайське та Опитне;
  •     на Новопавлівському напрямку – з танків та реактивної артилерії в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Єгорівка, Микільське, Новоукраїнка, Павлівка та Пречистівка.
  •     на Запорізькому напрямку противник завдав вогневого впливу у районах населених пунктівГуляйполе, Нове, Дорожнянка, Залізничне, Зелений Гай, Темирівка, Ольгівське та Червоне.
  •     на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони близько 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Від ворожих обстрілів з реактивної та ствольної артилерії постраждали населені пункти Нікополь та Вишетарасівка Дніпропетровської області та Гаврилівка Херсонської області.