Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що готовий за першим же запитом видати підписні листи для збору підписів народних депутатів за його відставку.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія допустив можливість відставки спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Про це в п'ятницю, 17 вересня, політик заявив в ефірі ток-шоу Свобода слова Савіка Шустера.

Водночас він зазначив, що цей сценарій у фракції не обговорювався.

"Це реально як сценарій, але за станом на зараз такий сценарій не обговорювався у нас у фракції. Це реально з точки зору інструментарію, але ми будемо шукати спільні позиції. Якщо у нас буде досить розуму на двох, то ми цей процес нормально владнаємо", - сказав Арахамія.

Зі свого боку спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що готовий за першим же запитом видати підписні листи для збору підписів народних депутатів за його відставку.

"Процедури відкликання голови ВР більш ніж зрозумілі і прості, визначені регламентом, визначені законами України, Конституцією. Будь ласка, якщо є таке бажання поміняти голову Верховної Ради, всі знають: тільки прийде запит, відразу видам підписні листи. Але я сьогодні продовжую працювати, як голова Верховної Ради і у відставку точно не збираюся", - сказав Разумков у програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Він підкреслив, що за два роки своєї роботи главою законодавчого органу "не допускав свавілля в парламенті і зараз цього не допустить".

"Розмови про мою відставку ходять вже давно. Подивимося. Я цього не боюся", - підсумував спікер.

Арахамія після його слів зазначив, що вони з головою ВР в хороших стосунках.

"Я просто хочу невеликий акцент зробити - спікера не вибирають, спікера делегують, і монобільшість делегує спікера Разумкова. Просто це потрібно завжди пам'ятати. Я маю на увазі, що у нас достатньо голосів, щоб делегувати спікером будь-яку людину. Дмитро Олександрович, вам якнайшвидшого одужання, чекаємо вас у Верховній Раді", - заявив голова фракції "Слуга народу".