В Україні у листопаді цього року зафіксовано зростання промислового виробництва на рівні 0,4% у річному вираженні, проти зростання на 1,4% місяцем раніше. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.

При цьому промвиробництво у листопаді 2021 року показало зростання на 0,1% проти показника жовтня.

Водночас, з коригуванням на ефект календарних днів промвиробництво у листопаді проти аналогічного місяця минулого року показало падіння на 0,2%, а в порівнянні з жовтнем цього року з урахуванням сезонної корекції спостерігалося зниження на 0,5%.

У січні-листопаді 2021 року порівняно із січнем-листопадом 2020 року промвиробництво виросло на 1,3%, при цьому в добувній промисловості та розробленні кар’єрів зросло на 1,1%, переробній зросло на 1,5%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зросло на 0,9%.

Додамо, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Зростання обсягів виробництва в промисловості (на 1,4% р/р) у жовтні, пояснювали в НБУ, відбулося на фоні пожвавлення видобутку енергоресурсів на тлі їх високих цін, збільшення виробництва харчових продуктів завдяки активізації переробки високих урожаїв. Зросли й обсяги виробництва в енергетиці через прохолоднішу за торішню погоду та певне поліпшення ситуації з постачанням вугілля, а високий інвестиційний попит підтримав окремі підгалузі машинобудування. Натомість послаблення зовнішнього попиту, високі ціни на енергоресурси та ремонти на окремих підприємствах стримували зростання в металургії.