Життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу зернову ініціативу, наголосив речник ООН.

ООН підтримує контакти з російською владою після заяви МЗС РФ про вихід Москви із "зернової угоди". Про це сказав речник ООН Стефан Дюжаррик, повідомляє агентство Reuters.

"Життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу, яка є критично важливою гуманітарною діяльністю, що явно позитивно впливає на доступ до їжі мільйонам людей у ​​всьому світі", - сказав Дюжаррик.

Нагадаємо, Росія оголосила, що зупиняє участь у реалізації "зернової угоди" нібито через "теракт" у Севастопольській бухті у суботу вранці. Міноборони РФ оголосило, що метою атаки нібито стали кораблі Чорноморського флоту, задіяні у забезпеченні безпеки зернового коридору.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія знайшла надуманий привід, щоб вийти із "зернової угоди", і закликав держави світу вимагати від РФ припинити голодні ігри та повернутися до своїх зобов'язань

Глава Офісу президента Андрій Єрмак наголосив на примітивності російського шантажу в усьому, зокрема й у питаннях продовольства.