Нападник "Олімпіка" Ібрагім Каргбо отримав серйозну травму в перенесеному матчі 10-го туру чемпіонату України проти "Зорі" (2:1).

Футболіст зламав дві кістки через зіткнення з голкіпером луганського клубу. За це арбітр зустрічі показав Миколі Василю пряму червону картку.

Каргбо зробили операцію. Анна Вовченко, головний лікар медцентру, де проходила ця операція, розповіла про терміни відновлення бельгійського футболіста.

 

Ибрагим Каргбо после операции

Ібрагім Каргбо після операції / Джерело: ФК "Олімпік"

 

"Дуже оперативно всі спрацювали, дуже оперативно. Ми прийняли його близько 22:00, а о 8.30 вже починалася операція. У нього досить важка травма - багатоуламковий перелом зі зміщенням великогомілкової кістки і малогомілкової. Операція тривала близько двох годин.

 

Під час операції використовували спеціальний стрижень для фіксації, і він відразу зможе наступати на ногу, переносити на ногу близько 15-20% своєї ваги з використанням милиць. Така ходьба триватиме 2,5 місяці.

 

Після цього, якщо все буде добре на контрольному рентгені, то можна буде відкласти милиці, а через три з половиною місяці він зможе почати потроху бігати.

 

З цим стрижнем він поступово збільшуватиме навантаження, але десь через рік цей стрижень нам потрібно буде витягнути. Ми розраховуємо, що він нормально повернеться до футболу", - розповіла головний лікар в коментарі Футбол NEWS.

 

Ибрагим Каргбо после операции