Нідерландський автогонщик, пілот команди Red Bull Макс Ферстаппен у неділю вперше у кар'єрі завоював чемпіонство у "Формулі-1". Відео з драматичного фіналу в Абу-Дабі, де Ферстаппен на останньому колі вирвав перемогу у Льюїса Гемілтона, оприлюднили у Twitter автоперегонів, пише УНН.

Макс Ферстаппен обігнав Льюїса Гемілтона на останньому колі фінальних перегонів 2021 року. І став першим нідерландським аавтогонщиком, який здобув титул чемпіона світу. Ферстаппен також вперше у кар'єрі стає чемпіоном світу F1.

"Це божевілля. Я не знаю що сказати. Я так радий за команду та всіх цих хлопців. Мені дуже подобається працювати з ними... Нарешті сьогодні мені трохи пощастило. Моя команда знає, що я люблю їх, і я хочу і далі працювати з ними протягом наступних 10 чи 15 років!" - прокоментував Ферстаппен перемогу.

Після гонки команда Mercedes опротестувала підсумки Гран-при Абу-Дабі "Формули-1". Так, команда Mercedes опротестувала "класифікацію, встановлену після закінчення змагань", у зв'язку з передбачуваними порушеннями статей 48.8 і 48.12 Спортивного регламенту FIA.