Затримання відбулося біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду, де по відеозв'язку виступали адвокати на оголошення вироку двом ув'язненим кримським татарам.

В анексованому Криму силовики затримали трьох громадянських журналістів, які висвітлювали оголошення по відеоконференцзв'язку з Південного окружного військового суду вироків Вадиму Бектемірову та Зекір'є Муратову. Про це у п'ятницю, 11 лютого, повідомляє Кримська солідарність у Facebook.

"Біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі співробітники поліції затримали та відвезли до відділення трьох цивільних кореспондентів, які приїхали на винесення вироку політв'язням Зекір'є Муратову та Вадиму Бектемірову", - йдеться у повідомленні.

Журналістів Алі Сулейманова, Амара Абдулгазієва та Рустема Усеїнова було затримано силовиками без пояснення причин і доставлено до так званого "Центрального відділення поліції Сімферополя".

Кореспонденти перебували біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду, де по відеозв'язку виступали адвокати на оголошення вироку двом кримськотатарським політв'язням - Зекір'є Муратову та Вадиму Бектемірову.

Повідомляється, що підполковник поліції Тітков дав команду забрати камеру в кореспондента Амара Абдулгазієва. Юнак попросив його не чіпати і повідомив, що не робив жодних протиправних дій. Усі затримані журналісти перебували у медичних масках.

Сам підполковник поліції перебував під час виконання своїх посадових обов'язків без медичної маски. До зали суду активістів не пропустили, тому вони очікували на вихід адвокатів.