Спікер Євросоюзу запевнив, що ЄС має тверду позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Грузії.

ЄС засудив несподіваний візит самопроголошеного лідера Білорусі Олександра Лукашенка до тимчасово окупованої Росією Абхазії та визначив цю поїздку білоруського диктатора як випад проти суверенітету Грузії і грубе порушення міжнародного права. Про це заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє Укрінформ.
 
"Європейський Союз рішуче засуджує візит Олександра Лукашенка до відокремленого грузинського регіону Абхазії. Навіть незважаючи на той факт, що ця персона, Лукашенко, не має жодної легітимності, щоб діяти як глава держави, цей візит був здійснений без згоди уряду Грузії, який є єдиним законним представником влади в регіоні Абхазії. Тому цей візит порушує суверенітет Грузії та її територіальну цілісність і є грубим порушенням міжнародного права", - зазначив Стано.
 
Спікер Євросоюзу запевнив, що ЄС має тверду позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.
 
Як повідомлялося, вчора Олександр Лукашенко здійснив "неофіційний" та несподіваний візит до Абхазії - тимчасово окупований Росією регіон Грузії.
 
Міністерство закордонних справ Грузії викликало посла Білорусі для пояснень та висловило рішучий протест через цей візит.