Єврокомісія (ЄК) і американо-німецький консорціум компаній Pfizer і BioNTech домовилися про прискорене постачання 10 млн доз вакцини від коронавірусу в другому кварталі поточного року. Про це повідомила у вівторок глава ЄК Урсула фон дер Ляйен, передає УНН.

“Ми домовилися з BioNTech/Pfizer про прискорену доставку 10 млн доз за другий квартал. Це дозволить довести загальний обсяг поставок цієї вакцини до 200 млн доз за цей квартал і дасть державам-членам простір для маневру і, можливо, заповнить прогалини в поставках”, — написала вона в своєму Twitter.

Процес вакцинації в країнах ЄС триває вже 2,5 місяці, проте йде дуже низькими темпами через невиконання усіма компаніями-виробниками зобов’язань за обсягами постачання вакцин в країни ЄС.

За даними ЄК, з січня по початок березня 27 країн ЄС отримали близько 40 млн доз вакцини, тоді як всього в першому кварталі ЄК розраховувала отримати 106 млн доз, а в другому — довести їх кількість до 300 млн. Проблеми поставок пов’язані зі складнощами логістики, нестачею сировини і обмеженнями транскордонних поставок, які, зокрема, ввели США і Велика Британія.