У МЗС Литви розповіли, що готують "список Навального" - перелік осіб, які причетні до затримання російського опозиціонера.

В Євросоюзі розробляють четвертий пакет санкцій проти Білорусі та обговорюють так званий список Навального - введення обмежень проти причетних до ув’язнення опозиціонера. Про це розповів міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє Delfi.

"Четвертий пакет санкцій (проти Білорусі, - ред.) - це європейський пакет санкцій. Поки що немає чітких критеріїв, як він буде складатися, ми з колегами з країн Балтії говоримо про погодження санкційного списку людям, які не зможуть прибути до країн Балтії. На початковому етапі я не можу уявити інформацію, йдуть дискусії, збираються докази щодо списку цих осіб", - сказав Ландсбергіс.

Крім того, готується розширення санкцій і проти Росії. Так, за словами Ландсбергіса, "частіше обговорюється так званий список Навального - люди, пов'язані із затриманням, приміщенням під варту, судом над Навальним, можливо, також і замовники".

Він зазначив, що Литва бере участь в дискусіях з колегами з країн Балтії, Польщі, і відповідний перелік осіб буде поданий в офіційні відомства ЄС найближчим часом.