Якщо ж Росія все-таки піде в наступ, то це все закінчиться "кривавою бійнею" для обох сторін, вважає спікер ТКГ.

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович вважає, що у Російської Федерації немає раціональних причин перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну. Про це в середу, 17 березня, він заявив в ефірі Україна 24.

"У Російської Федерації немає рішучої переваги, якщо говорити військовими термінами, над українською армією. Інакше,  це буде "кривава бійня" для обох сторін, яка не дасть їм шансу вирішити своє військове завдання так, щоб це могло принести їм значні політичні переваги. І регіонального нового конфлікту я теж не бачу. На фронті захопити яке-небудь перехрестя, поклавши бійців, як це було під Дебальцеве - теж дуже сумнівна річ. Тобто раціональних причин у Росії - немає, я їх не бачу" , - заявив Арестович.

Також Арестович заявив, що сумнівається в тому, що Росія буде намагатися атакувати інші регіони України, щоб повторити сценарій з Донбасом.

Водночас він вважає, що Україна повинна готуватися до сценарію повномасштабного військового конфлікту в Донбасі.

"Зараз ми живемо в світі, коли інформаційна подія може важити більше, ніж подія на фронті. Мені здається, світ почав рухатися, і ми будемо мати справу з війною всіх проти всіх, в сірих зонах, принаймні, до 2035 року. І Україна як країна, яка знаходиться на переломі геополітичних плит, на зламі епох, не пройде повз це. Це не перша українсько-російська війна і, на жаль, не остання", - заявив радник української делегації в ТКГ.

"Перед нами стоїть стратегічне завдання: стати настільки сильними, щоб потенційний агресор розумів, що  воювати з Україною дорого, щоб військові сценарії не розглядалися, і вони діяли інформаційним, дипломатичним, економічним шляхом, що також небезпечно, але це не військовий конфлікт", - підкреслив Арестович.