Київметробуд хоче перенести термін завершення будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції Сирець на Виноградар на 2023 рік.

Господарський суд Києва прийняв до розгляду позов АТ Київметробуд до комунального підприємства Київський метрополітен про внесення змін до договору про будівництво метро на житловий масив Виноградар. Про це в понеділок, 6 вересня, повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що Київметробуд хоче перенести термін завершення будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції Сирець на Виноградар на 2023 рік. Зокрема, позивач просить суд відтермінувати введення готового об'єкта до 12 травня 2023 року, а термін дії договору - до 16 червня 2023 року.

Суд прийняв позов і відкрив провадження у справі.

За даними видання, договір між Ківметробудом і Київським метрополітеном про будівництво станцій Проспект Правди і Мостицька був укладений 20 листопада 2018 року. Згідно з ним, передача готового об'єкта призначена на 26 листопада 2021 року за умови доведення цільового бюджету. Термін договору закінчується 31 грудня 2021 року.

Вартість робіт, яку запропонував Київметробуд, становить майже 6 мільярдів гривень.

Як повідомляли в Київському метрополітені у липні цього року, фінансування проекту з бюджету проходить у передбаченому обсязі, спорудження станцій на Сирецько-Печерській лінії ведеться відповідно до встановленого графіка, питання зміни термінів підрядником не піднімалося.